Atlantic champ: Helaas geen halve finale plaats.[update]

Donderdag 16 mei om 22:03 uur

Redactie

nieuws

Alle live-scores te lezen via deze link!, en de eindstanden via deze link van WB.
Beste lezers. Wederom wordt de NIOBB en vrijwilligers van de NIOBB negatief neergezet via de sociale media. Onjuistheden en verdraaiingen van feiten voeren wederom de boventoon om op die manier de NIOBB en medewerkers weer te beschadigen.
In de vroege ochtend op de laatste speeldag is het bericht geplaatst op het moment dat Frank de Vries nog 2 wedstrijden moest spelen. Toen had Frank theoretisch nog een kleine kans om zich te kwalificeren en dat is ook op de website geplaatst.
Via de sociale media wordt bewust en achteraf een bericht geplaatst dat het bericht is geplaatst vůůr de laatste wedstrijd. Dat is pertinent onjuist.
Ook het vermelde informatie over de uitzending naar het WK is onjuist en bewust geplaatst om de NIOBB wederom te beschadigen.

.
plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/fotos/atlantic-2019/team-atlantic-2019

Woensdag 22 mei, play-off
Nederland - Ierland: 8-16
Helaas is het niet gelukt om van de Ierse dames te winnen. Het niveau van gisteren is niet helemaal gehaald. En als ze goed shot lagen, kwam Ierland er weer bij. Ondanks dit verlies toch goed gespeeld en chapaux dat ze zo ver gekomen zijn.

Vandaag de play-off (kwartfinale) voor de dames triples. Uiteraard gaan we ze met z'n allen aanmoedigen. Natuurlijk zijn ze trots dat ze dit al hebben bereikt, maar ze gaan voor de halve finale.
Ze spelen tegen de sterke dames van Ierland.
plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/fotos/dames-triples

Het is feest in Wales! Drie teams hebben zich gekwalificeerd en de dames triples zijn derde geworden en spelen morgen de play-offs. Een geweldige resultaat waarbij ook de hele sfeer binnen het Nederlands team een rol heeft gespeeld. Om half tien morgen spelen de dames in Barry Islands.


Dinsdag 21 mei, dag - 12
Vandaag is het een spannende dag voor de teams. Zowel de dames pairs als de triples kunnen nog de derde plaats halen en dan de play-offs spelen.

Dames triples:
Nederland - Zimbabwe: 17 - 13: Naar de play-offs. In eerste instantie een gelijkopgaande strijd en later nam Zimbabwe een voorsprong omdat de dames problemen hadden met het gewicht naar de achterzijde van de baan.Veelte lange bowls achter de jack en in de ditch. Naar voren toe lagzen ze er steeds heel goed bij. De dames kwamen sterk terug en namen in het zeventiende end een 16-13 voorsprong en pakten de overwinning met 17-13. Een geweldig resultaat.

Heren singles:
Nederland - Guernsey: 13 - 21. Tegen Guernesy ook vaak net niet en tegenslag
Nederland - Frankrijk: 21 - 15: Een lastige tegenstander met bowls die erg recht lopen. Als Frankl lag kwam de Fransman er steeds weer bij. Maar Frank liet zich niet het kaas van de brood eten en was met goed spel de Fransman uiteindelijk de baas.Helaas heeft Frank de kwalificatie net niet gehaald.

Frank heeft nog kans om de kwalificatie te halen. Is wel sterk afhankelijk wat de concurrentie doet.

Dames pairs:
Nederland - Zimbabwe: 17 - 21
Bij verlies van Schotland en winst van Nederland staan de dames pairs derde in de sectie..
Een heel goed spelende Norma en Ineke tegen Zimbabwe.In het laatste end hadden ze drie shots nodig om te winnen. Met de laatste bowl speelde Zimbabwe de bowl precies tussen de jack en de shotbowls. Een perfecte bowl van Norma leek goed te gaan, maar door de laatste bowl van Zimbabwe werd de jack tegengehouden door de bowl van de tegenstander en dat kostte Nederland de derde plek en de play-offs.

Maandag 20 mei, dag - 11
Dames triples:
Nederland - Isle of Man: 26 - 14: Sterke wedstrijd van de dames tegen Isle of Man.
Goed voor de dames is dat Frankrijk van Kenia heeft gewonnen. Jammer is dat Zimbabwe van Engeland heeft gewonnen. Tevens scoorde de dames een full-house. Dat betekent een certificaat en een speldje.

Nederland - Jersey: 26 - 13; Na een goede start en na vier ends een dip, kwamen de dames sterk terug. Het spel zoals gespeeld tegen Kenia werd weer opgepakt en ondanks een paar veel te korte bowls speelden de dames een schitterende wedstrijd.
Erg jammer is dat Engeland onverwachts van Zimbabwe verloor, anders waren de dames nu al voor 99% zeker van de play-offs, zelfs bij verlies morgen tegen Zimbabwe en winst van Kenia. Shot verschil met Kenia is 40 shots in het voordeel van Nederland.
De dames hebben morgen aan een gelijkspel genoeg om de play-off te spelen. Dat zal niet eenvoudig zijn want Zimbabwe heeft een heel sterk team.
Wel hebben ze zich al gekwalificeerd.

Heren singles:
Nederland - Botswana:18 - 21: meer info volgt
Nederland - Jamaica: 21-10: meer info volgt

Frank heeft ook nog steeds kans om zich te kwalificeren.

Dames pairs:
Nederland - Schotland: 14 - 13: Een geweldige en spannende wedsrtrijd vanNorma en Ineke tegen Schotland. Ze wonnen met 14-13 van de Schotse favorieten. Later meer over deze wedstrijd.
Nederland - Frankrijk: 22 - 18 Wat een ontknoping van deze wedstrijd. De Francaises liepen steeds voor en wanneer de dames goed lagen, soms met drie en vier, kwam de skip van Frankrijk er met een schitterende bal vaak weer bij. Toch kwamen de dames steeds dichterbij. In het laatste end was de stand 16-19 voor Frankrijk en weer lagen de dames. Wederom kwam Frankrijk met de laatste bowl en lag shot. Met de laatste bowl van Norma nam ze de jack mee en scoorde 6 shots en was de winst binnen.Dit was de vijfde winstpartij van vandaag.
De dames pairs kunnen nog kwalificatie halen en zelfs nog de derde plaats, en dus de play-offs.

Zondag 19 mei, dag - 10
Frank was sterk bezig gisteren en hoopt dit vandaag te kunnen continueren.
Ook de dames pairs zijn sterk begonnen en de komende drie wedstrijden wordt eenzware uitdaging.
De dames triples gaan er weer voor na de mindere prestaties gisteren van alle drie tegen Schotland.

Heren singles:
Nederland - Kenia: 15-21
Nederland - Isle of Man: 16 - 21
Het was voor alle spelers zeer moeilijk spelen op de green waar Frank vandaag moest spelen. De baan die af viel voor het spelen van de play-offs was erg belabberd om te spelen. Dat leverde frustraties op en het lukte Frank niet om zijn spelniveau te halen. Ook de andere landen klaagden over de staat van de rinks.

Dames pairs:
Nederland - Engeland:3 - 28: Ondanks het zeer sterke spel van de Engelsen, toch een vertekende uitslag.
Nederland - Ierland: 12 - 22: Norma en Ineke stonden tot en met het zestiende end heel sterk te spelen. De stand was 12-12. Daarna scoorde Ierland 4 en 6 shots en werd de uitslag 12-22.

Dames triples:
Nederland - Kenia: 21 - 12: Wat een geweldige wedstrijd hebben de dames gespeeld.Heel erg goed spel en samenwerking van de dames triples. Na de mindere prestatie tegen Schotland hebben ze zich heel goed herpakt en winnen met 21-12 van de Kenianen, die gisteren nog met de laatste bowl van Schotland hebben gewonnen.

Nederland - Frankrijk: Wat hebben de dames hier een goede samenspel laten zien. Na een 5 - 1 achterstand bleven ze scoren en wonnen met 24 - 8. In tegenstelling tot de wedstrijd van Kenia hadden de skips te maken met vele open heads. wat soms ook weer voordeel opleverde wanneer de skip de jack meenam. Hoge eindstand mede te danken aan Frankrijk, dat met hun rechte bowls vaak de open head miste.

Zaterdag 18 mei, dag - 9
Singles heren: Nederland - Jersey:19-21. Het werd en harde strijd tegen de sterke Jersey. De beslissing viel met de laatste bal van Jersey die daarmee de winst.pakte.

Pairs dames: Nederland - NamibiŽ:13 - 13. De dames speelden erg sterk. Na een achterstand van 10-13 kwamen ze nog tot een gelijk spel.
b]Triples dames:[/b] Nederland - Engeland: Over de hele wedstrijd genomen hebben de dames een geweldige wedstrijd gespeeld tegen Engeland. Het negende end heeft ze de wedstrijd gekost helaas.
Er werden aan de goede kant van de baan twee eigen blokkers gelegd waardoor de head was geblokkeerd om er nog bij te kunnen komen. De andere hand was helaas heel moeilijk bespeelbaar.

Singles heren: Nederland - Wales: 21 - 10. Fraaie overwinning en een sterk spel van Frank.

Triples dames: Nederland - Schotland: 7 - 30.Een bijzonder zware wedstrijd tegen de ijzersterk spelende Schotse dames. Saskia Elly en Betty konden hun goede spel na Engeland niet vasthouden tegen de Schotse dames. Ze hadden veel problemen met het gewicht.
Pairs dames: Nederland - Turkije:29-14. De dames zijn wederom goed op dreef. De dames staan nu 3e in de sectie. Wel moeten ze nog tegen Engeland, Ierland en Schotland, de zwaarste tegenstanders..

Gisteren de play-offs en vandaag de halve en finales gezien. We hebben geweldige wedstrijden kunnen beleven.
Vanaf vrijdag 17 mei beginnen de wedstrijden van de heren singles en de dames pairs en triples.
Bij de heren singles (frank) en de dames pairs (Norma/Ineke)is een bye toegevoegd.

vrijdag 17 mei, dag - 8
Pairs dames: Nederland - Isle of Man: 19 -10
Triples dames: Nederland - NamibiŽ:20-18. Bijzondere verloop van de wedstrijd. 11-4 vůůr, 12-14 tegen. Bij de stand van 13-16 tegen namen de dames de jack mee en scoorden 4 en was de stand 17-6. Bij de stand in het voorlaatste end van 18-18 pakten de dames de overwinning met 20-18.
Singles heren: Nederland - Engeland: 10 - 21

Triples dames: Nederland - Zwitserland:19-20. Zeer teleurstellende afloop van de wedstrijd. De dames stonden met 14-3 voor en er werd heel goed gespeeld door de dames. Vanaf dat moment ging het alleen maar bergafwaarts naar een stand van 14-18 voor Zwitserland.De lead van Zwitserland legde vanaf 14-3 alle eerste bowls op de jack terwijl onze dames er niet meer bij kwamen. De dames zijn zeer teleurgesteld over hun spel en daardoor de omslag van het spel halverwege de wedstrijd.
Singles heren: Nederland - ArgentiniŽ: 21-16.Een fraaie overwinning voor Frank.
Singles heren: Nederland - Zuid-Afrika: 14-21.

Almere Bowls Club > Nieuws > Atlantic champ: Helaas geen halve finale plaats.[update]

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.