Atl. Champ.ship - Einde eerste week

Zondag 5 mei om 21:52 uur

Redactie

nieuws, toernooi

Alle scores en standen te lezen via deze link!, of via deze link van WB.
Beste lezers. Omdat er op verschillende greens wordt gespeeld en dus geen enkele discipline bij elkaar speelt, zijn er geen uitgebreide wedstrijdverslagen hier te lezen. Alleen de uitslagen en enkele korte bijzonderheden of opmerkingen achter de uitslagen.
plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/fotos/atlantic-2019/team-atlantic-2019

Dinsdag 14 mei 2019 - dag-5
Vandaag de beslissende dag voor de eindstand in de secties.
Pairs heren: Nederland - Cyprus: 18-12. Een fraaie overwinning van Kan en Frank.
Fours dames: Nederland - NamibiŽ; 13-22
Singles dames: Nederland - Wales: 21-9: Na een voortvarend begin kwam Saskia op 19-9 voorsprong. toen lag ze met twee maar Wales plaatste op de jack. Vanaf dat moment gooide Wales een kortere en jack en mat. Ze kwam terug tot 19-19. In de laatste twee ends scoorde Saskia nog 2 en won toch nog haar partij. Dat is erg jammer want ze komt nu 6 shots tekort om nu al derde te worden. Dan was ze zelfs met verlies tegen Engeland nu al zeker geweest van een derde plaats als Botswana verliest van Schotland. Nu moet ze winnen van Engeland om nog derde te worden.
Pairs heren: Nederland - Kenia: 16-16. Wederom een gpede partij van Frank en Jan.
Singles dames: Nederland - Engeland: 16-21. Na achterstand teruggekomen naar een voorsprong van 14-12. Beide dames ervaarden moeilijke lijnen. Helaas dus geen derde plaats.
Opmerking: Omdat er mensen zijn die de tekst bewust niet goed (willen'lezen of interpreteren en ook niet begrijpen dat de tekst in de tijd van het moment is geschreven, daar weer misbruik van gaan maken via de sociale media, is de tekst iets aangepast ter verduidelijking zodat ook die mensen begrijpen wat er verteld wordt.

Achteraf na de wedstrijd van Saskia bleek weer eens dat het bij de singles nodig is om een coach er bij te hebben die ook de scores noteert. De scheidsrechter kwam met de scorekaarten en er bleek op de kaart het aantal shots niet goed ingevuld te zijn. Omdat we bij de singles altijd zelf ook de scores noteren, konden we laten zien dat het inderdaad twee shots waren ipv. 1. Wales gaf in eerste instantie ook twee aan, maar wilden toch ook mijn bewijs ook zien. Zonder notatie had dit dus anders af kunnen lopen want de eindstand was 21-19.

Zoals elke avond ook vandaag gezamenlijk afgesloten in de lobby en gegeten. We zijn tevreden over het spel wat de teams hebben laten zien. Nu hebben we twee vrije dagen en gaat ieder zijn/haar eigen ding doen.
Vrijdag beginnen de volgende wedstrijden met de heren singles, dames pairs en triples.

Maandag 13 mei 2019 - dag-4
Pairs heren: Nederland - Schotland:15-23: Speciale complimenten voor Frank en Jan. Tegen de beste spelers van de wereld, Paul Foster en Alex Marshall stonden ze ijzersterk te spelen. Jan en Frank stonden met 12-3 achter en kwamen terug naar een voorsprong van 15-12. Op dat moment miste Frank helaas op een millimeter de jack waardoor ze 4 shots misten. Daarna wederom net niet en verloren ze de wedstrijd met 15-23. Maar toch geweldig spel laten zien.
Fours dames: Nederland - Malta: 15-11. Geweldig resultaat en houdt ze in de race voor kwalificatie.
Als de dames de laatste wedstrijd tegen NamibiŽ winnen en Malta verliest, dan maken de dames nog kans om zich te kwalificeren. (Shotverschil tussen Malta en Nederland is van -3)
Pairs heren: Nederland - Frankrijk: 20-7: Goed en stabiel spel van Jan en Frank.
Singles dames: Nederland - Cyprus: 21-4. Heel sterk gespeeld en kon goed haar lijnen spelen.Saskia is met nog twee zware wedstrijden(Wales en Engeland) te gaan, al zeker van kwalificatie.
Fours dames: Nederland - Guernsey:7-16.
Pairs heren: Nederland - Botswana:16-19. Met de laatste bowls van Botswana de wedstrijd verloren.

Zondag 12 mei 2019 - dag-3
Singles dames: Nederland - Frankrijk: 16-21. Naast het feit dat de FranÁaise ontzettend goed stond te spelen kon Saskia haar lijnen niet goed vinden. Terecht verloren.
Fours dames: Nederland - Isle of Man:23-12. Een stabiele wedstrijd met goed bowlsspel van de dames.
Pairs heren: Nederland - Malta: 5-31. De heren hadden een zeer moeilijke wedstrijd tegen Malta.

Singles dames: Nederland - Isle of Man: 21-16. Een moeizame overwinning van Saskia. Ook nu problemen met het vinden van de lijnen.
Fours dames: Nederland - Kenia: 6-22. Ergernis bij de dames over het gedrag van de tegenstander Kenia. De Kenianen spelen met zeer rechtlopende bowls en spelen veel op de head.
Pairs heen: Nederland - Jersey:7-24. Ook nu weer een zware wedstrijd tegen Jersey.

Zaterdag 11 mei 2019 - dag-2
Een stralende zonnige dag in Wales. De volgende wedstrijden staan op het programma:
Pairs heren, Nederland-TjechiŽ:42-5. Overwinning met grote cijfers van Frank en Jan.,
Fours dames, Nederland-Zuid-Afrika:12-17
Singles dames, Nederland-Malta:21-7. Na een 6-1 achterstand, met 21-7 gewonnen.

Pairs heren, Nederland-Wales:16-14. Een geweldige overwinning van Frank en Jan
Fours dames, Nederland-Bye:
Singles dames, Nederland-Botswana: 21-19. Bijzondere en zeer spannende wedstrijd.

Vrijdag 10 mei 2019 - dag-1
Vandaag gaan de eerste wedstrijden beginnen. Omdat er op 4 greens gespeeld wordt kunnen we niet naar onze medespelers kijken helaas. Daarom elke avond even een samenzijn om elkaars ervaringen te delen.

Pairs heren, Nederland-Isle of Man:18-26
Fours dames, Nederland-Turkije: 19-8. een fraaie overwinning voor de dames.
Singles dames, Nederland-Turkije:(BYE- uitslag 21-6) Helaas heeft Saskia geen wedstrijd kunnen spelen voorafgaande aan haar wedstrijd tegen Schotland vanavond. Haar eerste wedstrijd was een bye en daar kwam een extra bye bij en dat hoorde ze pas bij aanvang van de wedstrijd.Dat betekende lang wachten en zonder wedstrijdervaring van vandaag tegen Schotland spelen die wel al twee wedstrijden had gespeeld. Erg jammer maar helaas.

Pairs heren, Nederland-IsraŽl:16-18. Laatste end 16-16 en Frank en Jan lagen met vijf. IsraŽl nam met hun laatste bal de jack mee. Helaas dus geen overwinning maar wel goed gespeeld.

Dames fours, Nederland-Schotland:9-20. Ondanks deze uitslag toch goed gespeeld van de dames.
Singles dames: Nederland-Schotland:7-21. De Schotse speelde erg lange jacks en hier op deze grasbaan was dat funest voor Saskia, ze had daar erg veel moeite mee.

Donderdag 9 mei 2019 - Trainingsdag-2
Gisteravond zijn de heren Frank, Jan en Jan naar de pub geweest om de wedstrijd van Ajax te zien. Laten we er verder niets meer over zeggen.

Vandaag de ochtendtraining bij Barry Athletic Bowls Club. De club die het verst verwijderd is van ons hotel. Ook nu weer veel traffic op de weg.Een mooi, maar tevens weer een zware green.
Vanmiddag de laatste training bij Dinas Penart Bowls Club.

In vergelijking met de grasbanen in AustraliŽ en Nieuw-Zeeland, zijn deze banen in Wales enorm zwaar. Duidelijk te zien is de ervaring van de andere teams die gewend zijn om op dit soort grasbanen te spelen.

Hleaas zijn er ook nu weer diverse terugtrekkingen van spelers geweest waardoor de organisatie een flinke klus had om het schema bij te werken. Hierdoor heeft Saskia twee 2 x een bye gekregen door de afwezigheid van spelers van Zambia en Kenia. Dat is jammer.
In de avond is er een afvaardiging naar de welkomstreceptie geweest waar weer de nodige welkomst speeches werden gehouden. Morgen beginnen de wedstrijden.

woensdag 8 mei 2019 - Trainingsdag-1
Gisteren zijn we na een goede reis en met een boort eerder naar Wales gereisd. Het werd een goede reis met wel de bekende vertragingen richting Cardiff.
Vandaag, woensdag 8 mei waren de eerste trainingen. Vanochtend op de green van bowlsclub Pen-y-lan, in de binnenstad van Cardiff en in de middag bij bolwsclub Winsor Penarth, ergens in een buitenwijk. De ochtend begon in de regen met een zeer zware gras green. Gsteren eenm snelheid van 12 en vandaag ca. 9. Dat was dus hard werken. Gaandeweg werd het droog en begon zelfs de zon even schijnen . Belangrijk bij de training is de lijnen te leren kennen. In de middag bleef het nagenoeg droog en iedereen was zeer fanatiek aan het trainen.
Vanavond gaan we uiteraard naar Ajax-Tottenham Hotspur kijken.
Morgen wordt er gespeeld op de andere twee greens.


De NIOBB zend een dames en een herenteam uit naar de Atlantic Championship in Wales. Aanstaande dinsdag vertrekken de spelers en manager in drie auto's naar Wales. Op 24 mei komen ze weer terug. Het toernooi in Wales is een kwalificatietoernooi voor het WK in 2020, AustraliŽ.

Het damesteam bestaat uit de dames Norma Duin, Elly Dolieslager, Ineke Nagtegaal, Betty Schiltman en Saskia Schaft. Het herenteam Jan Dolieslager, en Frank de Vries. Helaas heeft de NIOBB door omstandigheden de disciplnes triples en fours moeten terugtrekken. Dat betekent dat de spelers Jan Reinders en Henry Frost niet mee kunnen doen.
Jan Reinders gaat mee als manager.

Het is voor de landen wel een moeilijke situatie omdat er bij verschillende clubs in Cardiff wordt gespeeld. Met name de vroege wedstrijden, die al om 8.15 beginnen in de ochtend is ivm. verkeersdrukte in Cardiff een probleem waar rekening mee gehouden moet worden.

In de afgelopen tijd hebben alle selectiespelers diverse trainingen gespeeld en het resultaat daarvan is dat de spelers met een positief gevoel en als hechte groep naar Cardiff afreizen.

Via onderstaande link kun je een leuke promotiefilm bekijken van de greens en Cardiff waarf de Atlantic Championship gespeeld wordt.

Promotiefilm Atlantic Championship

Almere Bowls Club > Nieuws > Atl. Champ.ship - Einde eerste week

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.