IIBC Finalewedstrijden - laatste foto's toegevoegd!

Donderdag 4 april om 17:32 uur

Redactie

nieuws, toernooi, schema

Klik HIER voor het speelschema en de uitslagen op de website van de IIBC. - en hier voor de foto's
- extra foto's organisatie

Finalewedstrijden
Vandaag de finalewedstrijden van de mixpairs en de singles. Bij de mixpairs was de finale tussen Kerry Packwood/Mike Brain en Devon Cooper/Martin Pucket. De eerste set ging 10-3 naar de Engelsen en de tweede set werd een 9-9 gelijkspel. Een mooie overwinning van het Engelse mixpairs team.

Bij de singles heren: Jack Breen van Wales tegen Stewart Anderson van Schotland. Ondanks de bijzonder goed en sterk spel tijdens het toernooi van de jonge speler uit Wales, kon hij het tegen Stewart Anderson niet opboksen. Stewart won de finale met grote cijfers, namelijk 4-10 en 3-14. Hiermee pakte hij de titel voor de tweede achtereenvolgende jaar.

Bij de singles dames ging het tussen Alison Merrien van Guernsey en de jonge Engelse dame Devon Cooper. Dit werd een bijzonder spannende partij. Eindstand 6-5 en 7-6 voor Alison Merrien. Ook Alison consolideerde haar titel van vorig jaar.

Voor Jan en Saskia was het een leuke week. Het moeten spelen tegen drie topspelers was weer een mooie ervaring.

Dag-3
Vandaag de laatste wedstrijden in de poules. Jan moest aantreden tegen de sterke Kirkwood van Ierland. Nagenoeg elk en lag de Ier met zijn eerste bowl op de jack. Dat maakte het heel lastig om te scoren. Ondanks dat lukte het Jan om shot te liggen, maar de precisie in het spel van de Ier zorgde er steeds weer voor dat hij uiteindelijk scoorde. De uitslagen waren 11-4 en 9-2. Toch tevredenheid over het geleverde spel. Minimaal 5 x per week trainen zit er voor ons echt niet in.

Laatste wedstrijd van Saskia tegen IsraŽl.
Ongelofelijke laatste bowl van IsraŽl kost Saskia de wedstrijd. Eerste end werd gewonnen door Saskia, na een spannende inhaalrace van IsraŽl. In de tweede set werd het in het zesde end gelijk en daarna pakte IsraŽl de set. In de tiebreak lag Saskia met twee bowls naast elkaar vlak voor de jack, een defending bowl iets achter de jack en een achterbal. IsraŽl speelde haar laatste bowl precies op de bowls en wonderwel bleef de jack liggen. Verbazing in de hal dat de twee bowls.wegwaren en se jack bleef liggen. Een geweldige bal dus van IsraŽl waardoor Saskia de wedstrijd verloor.Uitslagen 7-5, 4-6, 0-1

Dag-2
Vandaag weer een pittige dag.Eerst een mixpairs tegen Guernsey. Na het goede spel; van Jan in de singles van gisteren tegen Guenrsey had hij in de mixpairs heel veel moeiote met zijn gewicht. Het lukt amper om een stabiele wedstrijd te spelen. Helaas werd deze dan ook verloren.

Daarna meteen de singles van Jan tegen Stewart Anderson. Bang om af te gaan na zijn slechte mixpairs. Echter het werd een heel andere wedstrijd dan verwacht. Jan stond heel sterk te spelen en Anderson moest flink aan de bak. Ondanks dat Stewart close op de jack lag, kwam Jan er vaak weer bij. Na een voorsprong van Jan werd het in het zesde end gelijk. In het laatste end lag Jan met twee shot op de jack met een kleine opening tussen zijn bowls en de jack. Met de laatste bowl wist Stewart op de jack te plaatsen en won daarmee de eerste set.
Datzelfde gebeurde in de eerste en tweede end van de tweede set. Jan lag met drie en een heel kleine opening was voor Stewart net genoeg om weer met zijn laatste bowl te scoren. En helaas gebeurde dat in het tweede end weer. Jan lag met twee en weer scoorde Stewart met zijn laatste bowl via een kleine opening.Jan verloor de set omdat Stewart 6 ends met 1 shot wist te scoren.
Jammer dat de eerste set niet werd gewonnen, maar hij was erg blij met zijn spel.

De eerste single wedstrijd van Saskia was tegen Carla van Schotland. De dame die de kwartfinale haalde in Warilla was nu ook van de partij. Ondanks goed spel van Saskia wist de Schotse elk end te scoren en bij de stand van 4-2 had ze kans om de set nog te pakken, maar helaas lukte dat niet en scoorde de Schotse 2 shots. Eerste set ging verloren met 6-2
In de tweede set begon Saskia heel goed.Na 3-0 en 4-0 werd het 4-3 en 6-3 voor Saskia. Helaas in het zesde end scoorde de Schotse 3 shots en was het gelijk.
In het laatste end dezelfde situatie als in de eerste. Saskia miste twee keer op een haar de jack waardoor ze ook de tweede set verloor.

De volgende wedstrijd was die van jan tegen Wales. De Welshman liep al snel uit naar een grote voorsprong en Jan had er veel moeite mee. De wedstrijd tegen Stewart Anderson had heel veel energie gekost, Ondanks dat hij goed speelde en close heads had, verloor hij de eerste set met 11-3.
In de tweede set ging het ook erg goed, maar het lukte Jan niet om de set te pakken. Deze ging verloren met 8-4. Niet slecht tegen de kampioen van Wales.

Dan nog de laatste wedstrijd van Saskia tegen Amy Williams van Wales. De altijd sterk spelende Amy was ook nu weer moeilijk te verslaan. Wanneer Saskia goed shot lag, kwam Amy er toch weer bij.
De eerste set ging verloren met 8-3. In de tweede set hetzelfde beeld. Om nog kans te maken moest ze vaak aanvallen en als dan het geluk niet meezit, dan gaat het helaas niet lukken, waardoor de tegenstander gaat scoren. De tweede set eindigde in 11-3 voor Wales.

Morgen nog elk een wedstrijd. Jan tegen de Ier Kirkwood en Saskia tegen IsraŽl.

Dag-1
Vanochtend om 9.00 uur was de openingsceremonie van het IIBC Championship. Daarna begonnen de eerste wedstrijden. Voor Saskia en Jan de eerste mixpairs tegen Engeland. Meteen dus flink aan de bak. Helaas verloren met 7-3 en 7-6. Ondanks in de trial end drie bowls op de jack, speelde Jan in de wedstrijd niet goed genoeg. Saskia speelde een goede wedstrijd. In de tweede set bij een gelijk spel kregen we vier tegen en dat was jammer. De drie shots in het laatste end was niet voldoende om de set te winnen.

Om 11.30 moest Jan zijn eerste single wedstrijd tegen Guernsey spelen. Ondanks slecht spel in de mixpairs, toch optimistisch aan de wedstrijd begonnen. Jan stond heel goed te spelen en stond na het zesde end met 4-2 voor. Helaas ongelukkig twee tegen waardoor de eerste set eindigde in een gelijkspel. In de tweede set stond Jan nog beter te spelen. Na een 1-4, achterstand door weer net niet en een beetje pech, scoorde hij vier en kwam 5-4 voor te staan. Ondanks heel goed spel, toch weer net niet en verloor hij de tweede set. Uitslag 4-4 en 6-8. Een winst had er zeker in gezeten, maar helaas.
Gelet op de sterke spelers in zijn poule had hij geen enkele verwachting voor een gelijkspel of een winst.Het gelijk spel in de eerste set is dan ook een mooi resultaat.

De singlewedstrijd van Saskia om 13.00 uur ging niet door. Helaas had de dame van Ierland gisteren voor de deur van de club haar arm gebroken door een valpartij. Ze wordt in de mixpairs vervangen door een dame van Wales.

De mixpair tegen Schotland kende twee totaal verschillende sets. In de eerste set stonden we snel met 6-0 achter en kwamen we terug door lange jacks te spelen met een voorsprong van 7-6. Daarna twee ends waarin het niet mee zat en verloren we alsnog de eerste set met 11-7. In de tweede set speelden de Schotten hele korte ends en daar hadden wij gek genoeg op de snelle green veel last van. Maar ondanks dat was het steeds net niet en veel net naar de tegenstanders. Veel metingen die steeds naar hun gingen. Het zat er dus gewoon niet in en de set werd verloren met 9-1, wel een heel vertened beeld van de tweede set.

Het IIBC toernooi vindt plaats in Merthyr Tydfill, Wales. Vandaag hebben we getraind en wat plaatjes geschoten.
Bekijk Hier de foto's van Merthyr Tydfil.


De internationale Indoor Bowls Council organiseert van 8 t/m 12 april hun jaarlijkse Championship. Het wordt gespeeld in Merthyr Tydfil in Wales. Vrijdag vertrekken Saskia Schaft en Jan Reinders naar Wales om deel te nemen aan dit toernooi.

Niet veel landen maar wel een zwaar bezet toernooi waar dit jaar een aantal niet-VK landen ontbreken. Alleen Nederland en IsraŽl doen buiten de VK landen mee. Engeland, Schotland, Ierland en Wales hebben meer spelers en teams afgevaardigd.

In de afgelopen twee jaren werd na aanmelding van een team en bij de vaststelling van het speelschema ook Nederland benaderd voor een extra team wanneer er een extra plaats beschikbaar was. Dit jaar was dat helaas niet het geval.

plaatje: ://www.almerebowlsclub.nl/download/IIBC-2019/jan-saskia-IIBC-2019

Almere Bowls Club > Nieuws > IIBC Finalewedstrijden - laatste foto's toegevoegd!

v.2.110701 © 2004 - 2018 Almere Bowls Club - Niets op deze website mag zonder toestemming elders worden gebruikt.