Jan Reinders en Saskia Schaft Nederlandskampioen Pairs outdoor

Op vaderdag werd het NK pairs outdoor gespeeld in Enschede. Er hadden zich 8 teams ingeschreven zodat er op één dag zonder voorronde de finales werden gespeeld.
Van de Almere Bowls Club was het team Jan Reinders/Saskia Schaft van de partij en ABC-er Michel Perret, die samen met Jan Sinnema van Gaasperdam speeld.
De eerste wedstrijd van Jan en Saskia was tegen Thea en Sjaak Snel, altijd een lastige tegenstander van Beijerland. Maar de ABC-ers begonnen erg sterk en kwamen na 4 ends met 10-0 voor te staan. Thea en Sjaak kwamen daarna sterk terug tot 10-7, maar konder een verdere uitloop van Jan en Saskia niet voorkomen. Ze wonnen hun eerste wedstrijd met 24-13 en gingen dus verder voor de titelkans.
In de tweede wedstrijd tegen Jan Hogeboom en Michel Weerdenburg begonnen ze wederom erg sterk en kwamen op een voorsprong van 11-0. Uiteindelijk werd het 17-5.
Dat betekende in de finale tegen ABC-er Michel Perret en Gaasperdammer Jan Sinnema.
Vanaf het begin ging het gelijk op en werd het een zeer spannende wedstrijd.Halverwege stonden Jan en Michel met 7-6 voor. Echter kwamen Jan en Saskia terug bleef het erg spannend. Bij een stand van 10-9 voor Jan en Saskia in het 14e end scoorden ze drie shots en werd het 13-9. In het laatste end scoorden ze nog 5 en pakten zo de landstitel.
Een verdiende 2e plaats voor Jan Sinnema en Michel Perret. Jan Hoogeboom en Micher Weerdenburg veri=overden de 3e plaats.

Al met al een geslaagd NK, echter met helaasweinig deelnemende teams. Opvallend was ook dat er weinig animo was van teams uit regio Oost.
Zodra de eindstand binnen is wordt deze hier geplaatst.

Scroll naar boven